Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Învață și dă mai departe !

Vineri, 24 noiembrie 2017, în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale,  s-a desfășurat la Muzeul Municipal Călărași, partener în organizare,  un eveniment de excepție intitulat ”Învață și dă mai departe!” la care au participat aproximativ 80 de elevi și profesori .

Evenimentul organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Călărași s-a derulat sub deviza ”De la Erasmus la Erasmus+, o poveste de 30 de ani” și a avut ca scop  sărbătorirea celor  30 de ani de pro­gram Erasmus în Europa şi 20 de ani de program în România, promovând, în acelaşi timp, rezul­tatele unor proiecte semnificative implementate în in ultimii 5 ani în județul Călărași.

Au fost invitate să-și prezinte rezultatele 4 licee care s-au remarcat  în implementarea proiectelor de tip Erasmus+ VET – Formarea Competențelor Profesionale: Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița, Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu” din comuna Dragalina, Colegiul Național ”Barbu Știrbei” din Călărași și Colegiul Agricol ”Sandu Aldea” Călărași.

Totodată, în urma efortului de promovare a unei culturi de dezvoltare a proiectelor educaționale de tip Erasmus în școlile din mediul rural, și-au prezentat rezultatele din domeniul implementării proiectelor Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Perișoru, Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Dichiseni și Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Fundeni.

Manifestarea a fost un prilej de schimb de experiență și bune practici între școlile fruntașe în domeniul scrierii și implementării de proiecte Erasmus+ în județul nostru, precum și o ocazie de impulsionare a colectivelor  care nu au derulat astfel de proiecte în școlile lor.