Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Activitatea metodico-științifică și de perfecționare - zona Olteniţa

                                                     Nonviolența în școli  „Plus armonie, minus violență

Violenţa umană este una din marile probleme ale societăţii contemporane. Exemple de tipuri de violenţă pot fi întâlnite zilnic, atât în spaţiul public şi privat, cât şi în cel public instituţionalizat, de exemplu, în şcoală. Din dorinţa de a se afirma sau impune, copiii şi adolescenţii se manifestă violent, iar de cele mai multe ori anturajul dezvoltă între elevi spiritul competitiv, ce poate fi dus la extreme, apărând conflicte, unele grave. Toate formele agresiunii în şcoli, de la îmbrânceli şi jigniri, vulgarităţi, intimidări fizice şi verbale, trebuie să dispară, iar toate relaţiile elev-elev, elev-profesor, elev-părinte trebuie să se dezvolte pe bază de armonie şi toleranţă continuă.

  Având ca grup ţintă elevii claselor gimnaziale, acţiunea a inclus activităţi de expunere a unor noţiuni generale despre violenţă şi colaje cu mesaje împotriva violenţei. Printre obiectivele urmărite s-au numărat dezvoltarea sensibilităţii elevului, a capacităţii de comunicare şi de integrare în colectiv şi combaterea violenţei şi agresivităţii.

Nonviolența în școli „Plus armonie, minus violență ”

Inspector educativ

prof. Marioara Toader