Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Titlul activităţii: Iubește Viața, Iubind Natura!
Domeniul : Educație ecologică și protecție a mediului

                              Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa, jud. Călăraşi

                              Mitea Nicoleta -profesoară de limba franceză

Scopul activităţii: Educarea elevilor în spiritul respectului faţă de mediul înconjurător prin amenajarea unui spațiu verde de 3.600 metri pătrați în incinta Spitalului Municipal Oltenița.

Activitatea a vizat transformarea unui teren viran într-un spațiu verde ce va fi un loc de liniște și relaxare pentru persoanele bolnave internate la Spitalul Oltenița. A fost proiectată de la început ca o colaborare între patru parteneri și anume: Asociația Ai voință, Ai putere Oltenița, care a obținut finanțarea de 9.000 lei din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România, Primăria Olteniței, care și-a dat acordul pentru implementarea proiectului, Spitalul Municipal Oltenița, care a oferit terenul și Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” Oltenița, care a efectuat, cu ajutorul elevilor și al cadrelor didactice majoritatea activităților practice pentru realizarea spațiului verde.

Pentru elevi, activitatea a presupus, pe lângă dorința și satisfacția de a crea un loc frumos în oraș, utilizarea unor cunoștințe interdisciplinare precum cele de biologie, construcții, amenajări peisagistice, geometrie etc. Metodele de lucru s-au bazat pe sarcini practice (trasare, săpare, plantare, selectare etc.)

 

Dovei foto Iubeste viata, Iubind natura_Lic I. Ghica Oltenita

 A. Fisa de activitate proiect Spatiu verde_Lic I. Ghica Oltenita

B. Marturii proiect Spatiu verde_Lic I. Ghica Oltenita

C. Dovezi foto proiect spatiu verde_Lic I. Ghica Oltenita