Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Invitație concurs

Concursul memorial „Schwartz”, ediţia a XXVIII-a va avea loc în 10 noiembrie 2018 la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea. Înscrierea în concurs se face exclusiv online. Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul concursului: http://lady.rdsor.ro/~schwartz.
Noi informaţii despre concurs. Pe linkurile următoare găsiţi programul detailat al concursului şi rezumatele conferinţelor. Şi în acest an avem conferenţiari deosebiţi, despre ei şi activităţile lor găsiţi detalii la aceste linkuri: Veszprémi Viktor (vine direct de la CERN), Nagy Sándor (Debrecen, Departamentul de Fizică Experimentală), Teplicky István (Miskolc, Liceul teoretic „Herman Ottó”). István are un statut deosebit în liceu: este profesorul conducător al laboratoarelor, şi prezintă experimente.
Premiul principal. Krausz Ferenc, directorul Institutului de Optică Cuantică „Max Planck”, a propus pentru primii doi-trei cei mai buni concurenți ai Schw2018 o excursie de studii de o săptămână pentru studierea experimentelor de la PhotonLab. În primăvara anului 2017, cu un grup de concurenţi ai ediţiei Schw2016 am vizitat institutul şi acest laborator. Despre cele văzute aici puteţi vedea un fişier PDF. Înscrierea în concurs se termină în 21 octombrie 2018.
dr. Bartos-Elekes István, organizatorul concursului