Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

CONCURSUL NAȚIONAL „CREEAZĂ-ȚI MEDIUL”

 • CONCURSUL NAȚIONAL „CREEAZĂ-ȚI MEDIUL”

                                                           Inscrierea pentru faza judeteana - pana pe 6 Mai 2019- adresa la ISJ Calarasi si Email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.om

Tema ediției 2019: Arii Protejate

Condiții de participare: la concurs participă echipaje de 5 elevi cu vârste între 9 și 13 ani + un cadru didactic din unitățile de învățământ preunivesitar.

Fazele concursului:

 • faza județeană/a municipiului București va fi organizată de inspectoratul școlar până la data de 15 mai 2019. Echipajele clasate pe locul I la faza județeană vor intra în faza de preselecție națională.
 • preselecția pentru faza națională: la această etapă participă echipajele clasate pe locul I la faza județeană. Pe baza punctajului obținut în urma preselecției, la faza națională vor participa primele 15 echipaje calificate. Rezultatele preselecției vor fi comunicate tuturor echipajelor înscrise până la data de 14 iunie 2019.
 • faza națională va fi organizată de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina si Inspectoratul Școlar Județean Olt, în iulie 2019.
 1. Probele de concurs:
 • la faza județeană – realizarea de către fiecare echipaj a unui produs media cu tema „Arii protejate”. Criteriile de evaluare a produsului sunt:
 1. Creativitate;
 2. Originalitate;
 3. Abilităţi de transmitere a mesajului legat de protecția mediului;
 4. Relaţionarea produsului cu subiectul dat şi relevanţa acestuia.

Produsul va constitui probă de concurs la faza judeţeană, va contribui la preselecția pentru faza națională şi va fi prezentat în cadrul fazei naţionale. Aceasta va contribui în proporţie de 40% la evaluarea finală din cadrul fazei naționale.

 • la preselecția pentru faza națională, echipajele clasate pe locul I la faza județeană vor transmite un tabel cu componența echipajului, unitatea de învățământ și date de contact ale profesorului coordonator, produsul media și un eseu de maximum 1 pagină (font: Times New Roman – 12, paragraf 1,5), care să cuprindă mesajul produsului, realizat de cei 5 elevi din echipaj.  În urma evaluării fotografiilor si a eseului vor fi selectate 15 echipaje, ce vor participa la faza națională.

Criteriile de evaluare a eseului sunt:

 1. Buna cunoaștere și argumentare a subiectului;
 2. Originalitatea;
 3. Exprimarea valorilor si a atitudinilor personale legate de tema eseului;
 4. Relevanța informațiilor și armonizarea ideilor;
 5. Corectitudinea exprimării.
 • la faza naţională, fiecare echipaj va prezenta produsul realizat pentru înscrierea la concurs și va participa la o serie de ateliere și probe specifice.
 1.